Δημοσιεύτηκε σε Νέα
Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2015

Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2015

Update! Αποτελέσματα διαγωνισμού!

Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για την συμμετοχή σας. Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:

Κατηγορία Άνω των 18

Γιεμενετζή Κατερίνα

Μεταξάκη Αντιγόνη

Λύκου Κωνσταντίνα

Κατηγορία Κάτω των 18

Ευτυχία Μέγγου

Ανδρέας Σολδάτος

Ελένη Κώνστα

Η κριτική επιτροπή που επέλεξε τους νικητές αποτελείται από τον φωτογράφο Πέτρο Σοφικίτη, την δημοσιογράφο επιστημονικών και ιατρικών θεμάτων Ασπασία Δασκαλοπούλου και τον ηθοποιό Γιάννη Σαρακατσάνη.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

H Βραδιά του Ερευνητή γιορτάζει το Διεθνές Έτος Φωτός 2015
και διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας

Θέμα: “Διεθνές Έτος Φωτός 2015: φως στη φύση και στην επιστήμη”

Το 2015 είναι το Διεθνές Έτος Φωτός, όπου γιορτάζεται η σημασία του φωτός στην επιστήμη.

Από την Αστροφυσική, όπου με τηλεσκόπια παρατηρούμε το φως αστέρων χιλιάδες έτη φωτός μακριά μας, μέχρι τη Βιολογία και τη φωτοσύνθεση, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε ζωή, ο ρόλος του φωτός είναι σημαντικός και πανταχού παρών. Σε αυτόν τον διαγωνισμό φωτογραφίας, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να παρουσιάσουν μέσα από τις φωτογραφίες τους φωτεινά στιγμιότυπα, είτε από σκηνές της φύσης είτε από στιγμές επιστήμης.

Ο διαγωνισμός έχει δύο κατηγορίες: για μαθητές μέχρι 18 ετών και για ενήλικες. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπες, και τα πνευματικά δικαιώματα να ανήκουν στον συμμετέχοντα. Τα Βραβεία συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων αξεσουάρ φωτογραφίας, όπως κάρτες που συνδέουν τη φωτογραφική μηχανή με wifi, selfie sticks, τρίποδα, αλλά και όμορφες εκδόσεις που αφορούν το φως, όπως η Αυτογραφία του Φωτός του καθηγητή Γ. Γραμματικάκη και το λεύκωμα για το Διεθνές Έτος Φωτός από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Μπορείτε να καταθέσετε την φωτογραφία σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση contact@rengreece.gr με την ένδειξη «Για το Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2015»

Η προθεσμία υποβολής: είναι η 22η Σεπτεμβρίου 2015. Τα τρία καλύτερα έργα από κάθε κατηγορία (Άνω και Κάτω των 18) θα επιλέξει επιτροπή που θα ορίσει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός SciCo, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι από τον χώρο της φωτογραφίας, της τέχνης και της επικοινωνίας της επιστήμης.

Τα έργα που θα διακριθούν θα προβληθούν στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή 2015.

Ακολουθούν μερικά δείγματα φωτογραφιών που θα μπορούσαν να έχουν κατατεθεί στον διαγωνισμό… για να αντλήσετε έμπνευση και να πάρετε ιδέες!

      

Διαδώστε τοShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email