1. Η Βραδιά του Ερευνητή έχει εισιτήριο;

Όλες οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της Βραδιάς του Ερευνητή έχουν ελεύθερη είσοδο.

2. Πώς θα φτάσω στο ΙΜΕ;

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος (δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών).

Πρόσβαση: Με λεωφορείο: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια) στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, 914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά) στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Με ηλεκτρικό σιδηρόδρομο: σταθμός Καλλιθέας,

Με μετρό: Μπλε γραμμή: στάση μετρό «Κεραμεικός» και από εκεί τα λεωφορεία 049, 914

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 0000

3. Μπορώ να έρθω με το αυτοκίνητό μου;
Δεν σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο σας, αλλά αν το κάνετε για λόγους ανάγκης (ΑΜΕΑ, σχολικά πούλμαν, μικρά παιδιά, κλπ) μπορείτε να παρκάρετε στον υπαίθριο ή στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του «Ελληνικού Κόσμου». Ωστόσο, λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Επομένως, είναι προτιμότερη η μετακίνησή σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.  
4. Χρειάζεται να κλείσουμε θέσεις για συγκεκριμένες δράσεις ή προβολές στο θόλο;
Κάποιες από τις δράσεις της Βραδιάς του Ερευνητή στον Ελληνικό Κόσμο, όπως προβολές, παραστάσεις και σεμινάρια χρειάζονται προκράτηση.
Για να κλείσετε θέση, πηγαίνετε εδώ.
6. Σε τι ηλικίες απευθύνονται οι δραστηριότητες;
Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για κάθε ηλικία! Αν στο πρόγραμμα δεν αναφέρεται ξεκάθαρα κάποια ηλικιακή ομάδα,  τότε η εκδήλωση είναι για όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους!
7. Πρέπει να είναι κανείς επιστήμονας ή να έχει ειδικές γνώσεις για να μπορεί να παρακολουθήσει;
Όχι! Οι εκδηλώσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό και τόσο οι διοργανωτές όσο και οι ερευνητές έχουν βάλει τα δυνατά τους για να μας ταξιδέψουν όλους στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, με τρόπο απλό, κατανοητό και ευχάριστο.
8. Tο ΙΜΕ είναι τεράστιο. Πού ακριβώς γίνεται η εκδήλωση;
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, στον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ», οδός Πειραιώς 254. Δράσεις θα λάβουν χώρα στους εκθεσιακούς  χώρους, στο Αίθριο καθώς και στους χώρους του «ΘΕΑΤΡΟΝ».