Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

5 Σεπτέμβριος, 2015 στις 6:00 μμ έως 10:00 μμ

Εθνικο Αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Παρατήρηση του Αττικού Ουρανού από το Αστεροσκοπείο στο Θησείο

Στα πλαίσια της προώθησης της Βραδιάς του Ερευνητή, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), οργανώνει στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 εκδηλώσεις για το κοινό, στο Λόφο Νυμφών, στο Θησείο με ελεύθερη είσοδο.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξενάγηση και αστρονομικές παρατηρήσεις με το τηλεσκόπιο Δωρίδη του ΕΑΑ, καθώς και με τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης. Την ημέρα των εκδηλώσεων θα είναι δυνατή η παρατήρηση του Κρόνου, από 20.00 –21.00.

Την ίδια μέρα, το σύστημα lidar του του κέντρου αριστείας BEYOND του ΕΑΑ θα τεθεί σε λειτουργία στον εξωτερικό χώρο, με σκοπό την παρουσίαση της εφαρμογής τεχνικών laser για την τηλεπισκόπηση της ατμόσφαιρας. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις ατμοσφαιρικές παρατηρήσεις που θα διενεργηθούν, με τη χρήση των συσκευών iSPEX που θα διανεμηθούν σε χρήστες συμβατών κινητών συσκευών (iPhone 4/4s, 5/5s).

Το πείραμα iSPEX που θα συνεχιστεί για όλο τον Σεπτέμβριο, έχει σκοπό να αναπτύξει ένα «παρατηρητήριο πολιτών» για τη μελέτη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα. Το ΕΑΑ μέσω του κέντρου BEYOND θα συντονίσει το πείραμα και θα υποστηρίξει την εκπαίδευση των πολιτών για την πραγματοποίηση των μετρήσεων. (περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο http://beyond-ispex.gr)

Παράλληλα, ο Κινητός Σταθμός Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΕΑΑ, θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Κέντρου προκειμένου να  παρουσιάσει στο κοινό τον τρόπο παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα.

Τηλεπισκόπηση της ατμόσφαιρας με το σύστημα lidar του Αστεροσκοπείου Αθηνών Ξενάγηση και παρατήρηση ουρανού απο το τηλεσκόπιο Δωρίδη του Αστεροσκοπείου (Λόφος Νυμφών, Βραδιά Ερευνητή 2014 Παρατηρήσεις ουρανού απο τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης' (Λόφος Νυμφών, Βραδιά Ερευνητή 2014

 

Πώς θα φτάσετε στο ΕΑΑ:

Για να επισκεφθείτε το ΕΑΑ στο Θησείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (σταθμός Θησείο) ή το Μετρό (σταθμός Μοναστηράκι) και μετά από δέκα λεπτά πεζοπορία θα βρεθείτε στην κορυφή του Λόφου Νυμφών. Το ΕΑΑ διαθέτει περιορισμένο χώρο στάθμευσης. Η είσοδος είναι από τις οδούς ‘Πνυκός’ ή ‘Ωτρυνέων’, ενώ μόνο ένα τμήμα της οδού ‘Αποστόλου Παύλου’ είναι ανοιχτή για τα οχήματα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Είσοδος Ελεύθερη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Σεπτέμβριος, 2015
Ώρα:
6:00 μμ έως 10:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Οτρυνέων & Δημ.Αιγινίτου
Thiseio, Athens 11810 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστοσελίδα:
http://www.noa.gr/