Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

11 Σεπτέμβριος, 2015 στις 6:00 μμ έως 10:00 μμ

Τι θα συμβεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, λίγο πριν … τη «Βραδιά Ερευνητή 2015»;

Οι ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και οι συνεργάτες τους θα αναδείξουν τη συνύπαρξη των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Ως το μόνο ερευνητικό κέντρο της χώρας που διεξάγει έρευνα αιχμής, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα των επιστημών, θα προβάλει πώς οι ερευνητές του –από τις θετικές ή τις ανθρωπιστικές επιστήμες– μπορούν να δώσουν ένα ή περισσότερα «χρώματα» στην έρευνά τους.

Αφετηρία της νέας αυτής διαδρομής η πολιτεία της επιστήμης, «CIVITAS SCIENTIAE». Οι επισκέπτες μαζί με τους ερευνητές του ΕΙΕ: θα ξεδιπλώσουν την ιστορία μέσα από τα νομίσματα, θα ταξιδέψουν στον χρόνο για να ανακαλύψουν τις πιο «πετυχημένες» συνταγές του αλχημιστή, θα γίνουν και οι
ίδιοι ερευνητές, λύνοντας «τον γρίφο» των τροφίμων, θα δώσουν χρώμα στον ήχο και θα αποτυπώσουν σε graffiti* τη γνώση που θα αποκομίσουν γιορτάζοντας το έτος φωτός.

Συμμετέχουν επίσης επιστήμονες, ειδικά προσκεκλημένοι από τo εξωτερικό, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και Εκπαιδευτικοί από συνεργαζόμενους φορείς καθώς και γνωστή ομάδα graffiti.

Στόχος της προκαταρκτικής αυτής εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ερευνητικής σκέψης ως εργαλείο μάθησης, δημιουργίας και εφευρετικότητας.

Για μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό. Είσοδος Ελεύθερη

 

  EIE 2014EIE 2014EIE 2014

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Σεπτέμβριος, 2015
Ώρα:
6:00 μμ έως 10:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Αθήνα, Αττική 116 35 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστοσελίδα:
http://www.eie.gr